Neteland Natuurloop

De eigen regio in de kijker zetten waarin ruimte is om sportief te genieten. Dat is kort en bondig de bestaansreden van onze organisatie. Daarom hebben we vier prachtige maar pittige parcours uitgewerkt in de Herentalse natuur.

De Olivia 5 km is geknipt voor de beginnende jogger. Een pittig begin langs de Kruisweg neemt je mee op hét hoogtepunt van Herentals, de Toeristentoren. 112 treden later sta je versteld van het mooie uitzicht over de regio. Vervolgens neemt het parcours je mee op sleeptouw over enkele hellingen. Na ongeveer 3 km kom je aan op de eerste bevoorradingspost. Dan volg je ongeveer 800 meter de Watervoort om later opnieuw het Koningsbos in te duiken. Nog ongeveer 2 km later staat je Filou op jou te wachten. Kriebelt het om de Olivia 5 km te lopen? 

Aarzel dan niet en schrijf je in.

De Fintro Herentals 12 km daagt je al wat meer uit. Tot aan de 3de kilometer loopt het parcours gelijk met de 5 km. Je beklimt dus ook de Toeristentoren. Na 3 km ga je de velden van Poederlee in. Gelukkig kom je al snel terug een bevoorradingspost tegen met sportdrank. Na deze energieboost ontdek je het bos van het Zwart Water. Hier wacht een pittige zandstrook van 800 meter. Na de zandstrook geniet je van het prachtige uitzicht over het Zwart Water. De finish is nog maar 2,5 km verwijderd vanaf hier. Beginnen je benen te tintelen van de goesting? 

Schrijf je dan in voor de Fintro Herentals 12 km.

De Wolfstee Ten Miles volgt hetzelfde parcours als de 12 km met beklimming van de Toeristentoren, een passage langs de velden in Poederlee, het Zwart Water en een pittige zandstrook. Wel loop je nog langs een mooi stukje van de Aa. Hier ontdek je een onontgonnen bos waar je zelfs de kans hebt om hertjes te spotten. Zin gekregen in de Wolfstee Ten Miles? 

Schrijf je dan nu in aan het voordeeltarief van 8 euro.

En dan het paradepaardje van deze 5e editie: ½ Marathon by Schrauwen Sanitair & Verwarming. Je loopt eerst door de velden, om na ongeveer 1,5 km uit te komen langs de Nete. Je volgt de Nete ongeveer 1,5 km. Aan de Hut loop je over de prachtige bruggetjes richting Kasteel Le Paige. Na ongeveer 5,5 km in de benen te hebben storm je de trappen van de Kruisweg op en volg je het parcours van de 16 km. Een absolute aanrader voor de ervaren jogger. 

Ga deze uitdaging aan en schrijf je in aan het Early Bird tarief.