Neteland Natuurloop

De eigen regio in de kijker zetten waarin ruimte is om sportief te genieten. Dat is kort en bondig de bestaansreden van onze organisatie. Daarom hebben we vier prachtige maar pittige parcours uitgewerkt in de Herentalse natuur.

De 6 km is geknipt voor de wandelaars en beginnende joggers. Een pittig begin langs de Kruisweg neemt je mee op hét hoogtepunt van Herentals, de Toeristentoren. 112 treden later sta je versteld van het mooie uitzicht over de regio. Vervolgens neemt het parcours je mee op sleeptouw over enkele hellingen. Na ongeveer 3 km kom je aan op de eerste bevoorradingspost. Dan volg je ongeveer 800 meter de Watervoort om later opnieuw het Koningsbos in te duiken. Nog ongeveer 2 km later staat je La Chouffe op jou te wachten. 

Kriebelt het om de 6 km te lopen? Aarzel dan niet en schrijf je in

De 11 km daagt je al wat meer uit. Tot aan de 3de kilometer loopt het parcours gelijk met de 6 km. Je beklimt dus ook de Toeristentoren. Na 3 km ga je de velden van Poederlee in. Gelukkig kom je al snel terug een bevoorradingspost tegen met sportdrank. Na deze energieboost ontdek je het bos van het Zwart Water. Hier wacht een pittige zandstrook van 800 meter. Na de zandstrook geniet je van het prachtige uitzicht over het Zwart Water. De finish (en je Chouffe) is nog maar 2,5 km verwijderd vanaf hier. 

Beginnen je benen te tintelen van de goesting? Schrijf je dan in voor de 11 km.

De 15,5 km is uitermate geschikt voor de meer ervaren loper of wandelaar. Tot aan de 3de kilometer loopt het parcours gelijk met de 6 km. Je beklimt dus ook de Toeristentoren. Na 3 km ga je de velden van Poederlee in. Je ontdekt een mooi stukje onontgonnen bos langs de Aa.  Opgelet, want je kan misschien zelfs een hertje spotten. Vervolgens kom je al snel een bevoorradingspost tegen met sportdrank. Na deze energieboost ontdek je het bos van het Zwart Water. Hier wacht een pittige zandstrook van 800 meter. Na de zandstrook geniet je van het prachtige uitzicht over het Zwart Water. De finish (en je Chouffe) is nog maar 2,5 km verwijderd vanaf hier. 

Zin gekregen in de 15,5 km? Schrijf je dan nu in aan het voordeeltarief van 6 euro.

En dan het paradepaardje van deze 4e editie: de ½ Marathon – powered by Wolfstee. Je loopt eerst door de velden, om na ongeveer 1,5 km uit te komen langs de Nete. Je volgt de Nete ongeveer 1,5 km. Aan de Hut loop je over de prachtige bruggetjes richting Kasteel Le Paige. Na ongeveer 5,5 km in de benen te hebben storm je de trappen van de Kruisweg op. Je beklimt de Toeristentoren en haar 224 treden. Geniet van het prachtige uitzicht. 3 km later duik je de velden van Poederlee in om een stukje onontgonnen bos langs de Aa te ontdekken. Gelukkig kom je al snel een bevoorradingspost tegen met sportdrank.

Na deze snelle energieboost ga je op ontdekking in het bos van het Zwart Water. Een pittige duinstrook van 800 meter vormt een leuke uitdaging. Gelukkig wordt het wat vlakker en minder zwaar nadien. Nog 2,5 km en je heerlijk Chouffe-biertje staat klaar.

Een absolute aanrader voor de ervaren jogger of wandelaar.

Mis deze uitdaging niet en schrijf je in. Een halve marathon voor slechts 6 euro, waar vind je dat nog?