Ons Verhaal

In 2014 nam Kenneth samen met zijn tante Ria deel aan de Titsenjogging in Oelegem. Een prachtige omloop en leuk concept. Maar… “Geweldig mooie natuur?”, dat hebben we in Herentals ook, dacht Kenneth. Dus hij vroeg in een impulsieve bui goedkeuring aan voor zijn favoriete omloop, de 5 en 10 km in de Herentalse bossen.

Zoektocht naar sponsors

Enkele weken later kreeg Kenneth ook effectief goedkeuring om een jogging in te richten op 16 mei 2015. Dat was even schrikken. De 19-jarige jogger ging aan de slag. Hij haalde al snel La Chouffe over om gratis bier ter beschikking te stellen van de lopers. Bart De Houwer van de Toeristentoren was zo vriendelijk om ‘het hoogtepunt’ van Herentals te openen voor onze joggers. En last but not least koppelde Kenneth het Olivia Fund als goed doel aan de organisatie. Het verhaal van Ilse & Eddy inspireerde Kenneth & zijn team om zich voor de volle 100% in te zetten voor het goede doel.

Eerste succes

Zo vormde er zich een mooi concept en vond op 16 mei 2015 effectief de eerste La Chouffe Natuurloop plaats. Ondanks het slechte weer hadden we 350 deelnemers. Kenneth en zijn team van 20 vrijwilligers konden een cheque van 715,00 EUR aan het Olivia Fund schenken.

Tweede succes

Kenneth ging op zoek naar een vernieuwing en vond die langs de Aa. Die extra lus zorgde voor een nieuw parcours van 15,5 km. Een pittige toevoeging aan de 6 en 11 km. Op 7 mei 2016 zakte er maar liefst 500 sportievelingen naar Herentals af om sportief te genieten. Een cheque van 1500,00 EUR ging naar het Olivia Fund.

Derde succes

Doordat organisator Kenneth Marketing ging studeren in september 2016, koos hij een nieuwe datum voor de natuurloop om dit beter te combineren met zijn studies. Ook de naam veranderde in overleg met Brouwerij Moortgat naar Neteland Natuurloop. De Neteland Natuurloop heeft altijd plaats op de laatste zaterdag van augustus. Op 26 augustus 2017 vond de 3e editie plaats. 400 sportievelingen namen deel en maar liefst 1800,00 EUR kon Kenneth & zijn team van 30 vrijwilligers schenken aan het Fund.

Vierde succes???

Voor de 4e editie mag het nog grootser en straffer. Op vraag van vele deelnemers introduceert Kenneth de halve marathon. Maar dit kan natuurlijk niet alleen. Medestudent Marketing én goede vriend William vervoegt het team en zet zijn schouders mee onder de Neteland Natuurloop. Ook Wolfstee & H-Estate gaven een groot commitment. Dankzij hen is de halve marathonafstand op 25 augustus 2018 een feit. Ook zin gekregen om ons event te ontdekken?