Praktisch

Adres

Parking

Er zijn door een petanquetornooi geen parkeerplaatsen beschikbaar aan de startlocatie jammer genoeg. Je kan parkeren aan het Netepark (Vorselaarsebaan 56, 2200 HERENTALS), vandaar is het een kleine 10 minuutjes wandelen.  We voorzien ook een fietsenstalling.

Openbaar Vervoer

Uiteraard is het ook een optie om met het openbaar vervoer naar de startlocatie te komen. Er is een bushalte vlak aan de start/aankomst (Herentals Kerkhof).

Het treinstation Herentals ligt op ongeveer 2 km van de start.

Alle info over het openbaar vervoer vind je op www.delijn.be en www.belgianrail.be.

 

Veelgestelde vragen

De ½ Marathon by Schrauwen Sanitair & Verwarming gaat eerst richting de velden om langs de Nete uit te komen. Je volgt enkele kilometers de kleine Nete en belandt bij Kasteel Le Paige. Nadien sluit de halve marathon aan op de andere parcours. De 3 overige parcours starten in het Koningsbos en beklimmen de Toeristentoren, waarop men een magnifiek uitzicht heeft bij goed weer. Na ca. 3 km bereiken alle parcours de bevoorradingspost. Dan splitsen de parcours ook.

Het parcours van Olivia 5 km gaat 3 km door het Koningsbos terug richting aankomst. Het parcours van Fintro Herentals 12 km gaat langs de velden richting het bos van het Zwart Water. De Wolfstee Ten Miles & ½ Marathon by Schrauwen Sanitair & Verwarming krijgen nog een extra natuurdomein voorgeschoteld in Lille. Voor een hapje en een drankje vind je je gading op ons terras.

De Olivia 5 km heeft één bevoorradingspost op 3 km. Aan de finish wordt ook water voorzien.

De Fintro Herentals 12 km heeft twee bevoorradingsposten. De eerste op 3 km, de tweede op 7,5 km. Aan de finish wordt ook water voorzien.

De Wolfstee Ten Miles telt drie bevoorradingsposten. De eerste op 3 km, de tweede op 7 km (met sportdrank) en de laatste op 12 km. Aan de finish wordt ook water voorzien.

De ½ Marathon by Schrauwen Sanitair & Verwarming heeft vier bevoorradingsposten. De eerste op 4,5 km (met ambachtelijke wafels), de tweede op 7,5 km, de derde op 11,5 km (met sportdrank) en de laatste op 17 km. Aan de finish wordt ook water voorzien.

Het water smaakt steeds eerder lauw, afhankelijk van de weersomstandigheden. Sterk gekoeld water is niet ideaal tijdens het lopen.

Op iedere bevoorradingspost staat een drinkbakje voor je trouwe viervoeter. Op ieder parcours zijn ook EHBO-medewerkers aanwezig. Spreek gerust iemand op de bevoorrading aan als je je geblesseerd hebt, zij roepen onze EHBO-medewerkers op die je graag verder helpen.

Je kids leven zich naar hartenlust uit in de Kids Village. Een springkasteel, een schminkster, speelgoed én speelkameraadjes. Genoeg om je kinderen lang genoeg zoet te houden zodat jij sportief geniet van onze prachtige parcours.

Je kan je spullen zoals rugzakken, handtassen, jassen, … veilig achterlaten in de bewaakte tassenbewaring/vestiaire. Deze dienst bieden we volledig gratis aan.

Er is een kleedkamer voorzien waar je je kan omkleden voor of na het lopen indien je je niet wilt douchen. Deze kleedkamer is apart van de douches.

Je hoeft geen duik meer in het zwembad te nemen maar kan je gewoon douchen in de gedeelde douches.

Gelukkig wel, naast het klassieke hamburgerkraam zijn er enkele foodtrucks zodat je een ruime keuze hebt om ’s middags van een versnapering te genieten. “Ons moeke” maakt opnieuw verse soep die je aan een democratische prijs kan aankopen.

Noteer alvast het nummer 0497 44 68 23. Op dit nummer kan je de verantwoordelijke bereiken die ervoor zorgt dat iemand van de EHBO ter plaatse kan komen. In de Scoutslokalen zal ook een EHBO-post zijn om bleinen of andere blessures te behandelen. Ook op de bevoorradingsposten kunnen ze EHBO-medewerkers oproepen om je eventueel verder te helpen.