Praktisch

Adres

Parking

Parkeren kan je :

  • op de Lichtaartseweg zelf
  • de Rozenstraat
  • de Azaleastraat
  • de Leliestraat
  • de Raapbreukstraat
  • aan basisschool De Wijngaard
  • aan het kerkhof.

Openbaar Vervoer

Al raden we aan om met het openbaar vervoer of per fiets te komen om parkeerproblemen te vermijden. Er is een bushalte vlak aan de start/aankomst (Herentals Kerkhof).

Het treinstation Herentals ligt op ongeveer 2 km van de start.

Vanaf de aangeraden parkeerplaatsen, volg je de bewegwijzering tot aan het evenement.
Alle info over het openbaar vervoer vind je op www.delijn.be en www.belgianrail.be

Veelgestelde vragen

De ½ Marathon – powered by Wolfstee gaat eerst richting de velden om langs de Nete uit te komen. Je volgt enkele kilometers de kleine Nete en belandt bij Kasteel Le Paige. Nadien sluit de halve marathon aan op de andere parcours. De 3 overige parcours starten in het Koningsbos en beklimmen de Toeristentoren, waarop men een magnifiek uitzicht heeft bij goed weer. Na ca. 3 km bereiken alle parcours de bevoorradingspost. Dan splitsen de parcours ook.

Het parcours van 6 km gaat 3 km door het Koningsbos terug richting aankomst. Het parcours van 11 km gaat langs de velden richting het bos van het Zwart Water. De 15,5 km & halve marathon krijgen nog een extra natuurdomein voorgeschoteld in Lille. Voor een hapje en een drankje (en je La Chouffe), vind je je gading op ons terras.

De halve marathon telt 4 bevoorradingsposten. De eerste ligt op 4 km – de tweede ligt op 7,5 km – de derde ligt op 12,5 km (met sportdrank) – de vierde ligt op 16,5 km

De 15,5 km telt 3 bevoorradingsposten. De eerste ligt op 3 km – de tweede op 8 km (met sportdrank) – de derde op 12,5 km.

De 11 km telt 3 bevoorradingsposten. De eerste ligt op 3 km – De tweede op 4 km (met sportdrank) – de derde op ca. 8,5 km.

De 6 km telt 1 bevoorradingspost op 3 km.
Op de 2de bevoorradingspost voorzien we sportdrank voor een snelle energieboost. Op alle posten voorzien we water. Het water smaakt eerder lauw afhankelijk van de weersomstandigheden. Té koud water is niet goed tijdens het sporten.
We voorzien een bakje water voor je trouwe viervoeter op elke bevoorradingspost.
Alle posten zijn voorzien van een EHBO-kitje.
Bij aankomst voorzien we, naast een La Chouffe, een bekertje water.

Je kids leven zich naar hartenlust uit in de IJsboerke Kids Village. Een springkasteel, een grimagiste, speelgoed én speelkameraadjes. Ieder kind krijgt bovendien een gratis ijsje aangeboden door IJsboerke. Genoeg om je kinderen lang genoeg zoet te houden zodat jij sportief geniet van het lopen én je Chouffe op het terras.

Je kan je spullen zoals rugzakken, handtassen, jassen,… veilig achterlaten in de bewaakte vestiaire. Dit is volledig gratis.

We voorzien kleedkamers zodat je jezelf kan omkleden voor/na het lopen. We hebben niet de mogelijkheid om douches te voorzien, maar zij die zich willen verfrissen mogen steeds een duikje nemen in het zwembad, wel op eigen verantwoordelijkheid uiteraard. 😉

Als je kan en het is niet te dringend, probeer je tot op een bevoorradingspost te geraken en vraag je om hulp. 

Noteer volgend gsm-nummer alvast in je telefoon: 0497 44 68 23.
Dit gsm-nummer vind je op een deel van de bewegwijzering ook terug. Zo bereik je de organisator telefonisch indien er ernstige problemen zijn.